Artistieke residentie in Zuid-Spanje

Artistieke residentie in Zuid-Spanje. Ga mee naar de provincie Cádiz voor authentieke lessen flamenco, lekker eten en rustgevende natuur.

De workshop gaat door in februari tijdens de krokusvakantie 2024, van 13 tot 18 februari. Wil je graag als eerste op de hoogte blijven, vul dan het contactformulier en ik neem vrijblijvend contact op wanneer de planning klaar is.

Workshop o.l.v Charo Cruz  

                                                                                                                               

 Charo Cruz is geboren in Cadiz en begon op jonge leeftijd haar opleiding bij Matilde Corral en Mario Maya. Ze danste in het gezelschap van Mario Maya, Cristina Hoyos en Manuela Carrasco. Ze deelde het podium met Javier Latorre, Eva La Yerbabuena, Israel Galvan e.a. 

Van de leerlingen die bij Charo een opleiding genoten zijn velen bij een compagnie terechtgekomen. Bekende topdansers die bij Charo les volgden zijn o.a. Rosario Toledo, Claudia Cruz en Carlos Carbonell.

Charo Cruz is  directora van het Festival Vejer Flamenco, een festival dat sinds 2 jaar flamenco traditie en vernieuwing programmeert in  het authentieke kader van het witte bergdorpje Vejer de la Frontera.

Sedert een aantal jaren heeft Charo een unieke creatieve werkplaats in La Muela. In 2020 organiseerden we hier voor de 9e keer een workshop voor enthousiaste dansers uit België en Nederland. Een unieke workshop, met veel aandacht voor  detail in een natuurlijke, rustieke omgeving. De perfecte plek voor een flamencovakantie in Zuid-Spanje. 
Lees hier een artikel over ‘het geheim van la Muela’,  gepubliceerd in het tijdschrift Mundo Flamenco nr 43. Copyright beeld en tekst: Ginette Lavell.

Aankomst op dinsdag, les van woensdag t/m vrijdag. Op zaterdag tonen we het resultaat van de workshop in een performance.

Lestijden:
11:00u – 12:00u choreografie
12:00u – 13:00u  creatie performance
13.00u – 13.30u:
pauze/charla
13:30u – 14:30u creatie performance  
Lunch 14:30u

 

Elke dag leer je een stukje choreografie. Vervolgens werk je op persoonlijk niveau verder aan materiaal (eigen materiaal of materiaal dat wordt aangereikt). Dit kan beweging, dans, zang of acteren zijn. 

Voor meer informatie of aanmelden klik hierinschrijven