Over mij


Als kind volgde ik klassiek ballet. Toen ik, na mijn studies Spaans, naar Zuid-Spanje trok om er te werken en te wonen, kwam ik voor het eerst in aanraking met flamenco. Ik stond meteen in vuur en vlam door deze bijzondere dansvorm en besloot me hierin te verdiepen.

Ik trok naar centrum “Amor de Dios” in Madrid en legde me jarenlang volledig toe op flamenco. Na Madrid verbleef ik in Sevilla, Cadiz en Jerez, drie grote flamencosteden en deed ik inspiratie en kennis op bij o.a. Javier Latorre, Andrés Marín, Alicia Márquez, Mercedes Ruíz en Charo Cruz, met wie ik nu nog steeds samenwerk.

In 2001 danste ik in het gezelschap van Vida Peral in de productie ‘Imagenes’ in  Amsterdam. Daarna volgden nog vele optredens in Nederland en België, zowel in traditionele flamenco uitvoeringen als in producties waarin verschillende disciplines elkaar benaderen.

In 2015 werkte ik mee aan de productie “La gran esperanza”, in regie van Tamara Jongerden. Deze productie ging in Maastricht in première, kreeg een 5-sterren recensie en speelde 5x voor een uitverkochte zaal.

In september 2016 werkte ik mee aan de voorstelling van MOVE, inclusief theaterproject van Caroline Rottier.

Vandaag spits ik mij toe op het geven van Flamenco danslessen en workshops  zowel in België als Spanje en sta ik op het podium met Paseo, een muzikale band met Wereldmuziek, Bossa Nova en Samba Baiao.